filbec- Těžké kovy - Olovo

Těžké kovy – Olovo

Olovo je jedním z těžkých kovů, který se bohužel v naší pitné vodě vyskytuje až příliš často.

Jedná se o toxickou látku, která narušuje syntézu hemoglobinu a která se hromadí v našich orgánech – v játrech, kostech či ledvinách. Zvlášť nebezpečné je ale olovo pro těhotné matky a malé děti, protože olovo ovlivňuje vývoj nervového systému. Mezi projevy chronické otravy olovem může patřit například vypadávání vlasů či únava.

filbec- Těžké kovy - Olovo

Jak se olovo do vody dostane? Olověné trubky byly pro rozvody vody nejvíce používány v 30. – 50. letech minulého století. Ale běžně se používaly až do roku 1970. Pokud tedy obýváte starší nemovitost, která neprošla celkovou rekonstrukcí, pak máte určitě problém. Vzhledem k tomu, že se olovo používalo často i na spojky, týká se tento problém v podstatě všech spotřebitelů.

Olověné vodovodní potrubí je něco jako časovaná bomba. Ač je na výměnu starého potrubí možné čerpat dotace není zájem příliš velký. Problém se týká určitě všech větších měst. Příkladů na internetu je možné najít hned několik. Po kontrole KHS v Olomouckém kraji, byla dokonce voda v několika školách označena jako nepoživatelná.

filbec- Těžké kovy - Olovo

Nanouhlíkový filtr filbec® odstraňuje těžké kovy olovo, měď, rtuť, arsen, nikl, hliník, kadmium a další a zajistí běžně průmyslově ošetřené vodě 100% přírodní chuť jako ze studánky. Filtr filbec® z vody odstraní i pesticidy, chlor a jeho sloučeniny, rezidua léčiv, mikroplasty a mechanické nečistoty nebo bakterie a cysty.