filbec - Nechutná Vám voda z kohoutku?

Nechutná Vám voda z kohoutku?

Citron nebo okurka to podle nás nevyřeší.

Kvalita pitné vody je ve střední a západní Evropě a severní Americe nejlepší na světě, což jasně vyplývá ze studií WHO a UNICEF. Zároveň ale celosvětově ročně zemře více než 1,2 milionu lidí kvůli tomu, že ke zdroji nezávadné pitné vody nemají přístup. Blíže se k této problematice věnuje zajímavý článek Data: Více než dvě miliardy lidí nemají přístup k bezpečné pitné vodě, který najdete na serveru Seznam Zprávy.

filbec - Nechutná Vám voda z kohoutku?

Nejde ale jen o kvalitu pitné vody z kohoutku, ale také o její chuť, která je pro nás spotřebitelé rovněž velmi důležitá. Technologie na zpracování vody v České republice je na vysoké úrovni. Každá technologie má ale své limity a potřebuje údržbu. Někdy se tak může stát, že kvalita upravené vody sice splňuje normy, ale není to prostě ono. Dobrý příklad za všechny najdete v článku Dejte do vody citron, reagují vodohospodáři na stížnost lidí na zápach i chuť od Magdaleny Kulasové na severu Seznam Zprávy. Voda je základní potřeba, doporučené řešení zpracovatele vody – pár kapek citronu nebo plátky okurky do vody, pak zní trochu jako špatný vtip.

filbec - Nechutná Vám voda z kohoutku?

Díky našemu filtru si budete moci bez obav dopřát 100% čistou vodu kdykoliv. Její chuť si můžete samozřejmě dále vylepšit citronem či okurkou, ale i bez nich bude mít voda výrazně lepší chuť.