filbec - České řeky jsou čistší, přibývá ale mikroplastů

České řeky jsou čistší, přibývá ale mikroplastů

Kvalitu vody, kterou pijeme a ze které připravujeme jídlo, nemůžeme už dále podceňovat. Senzoricky se voda může zdát v pořádku, ale největším nebezpečím pro nás jsou částice, které nejsou pouhým okem vidět.

To, že jsou české řeky čistší, vypovídá o zodpovědném přístupu k vodním zdrojům ze strany vodohospodářů v České republice. Bohužel, ale přibývá znečištění, které není pouhým okem vidět. Mikroplasty už byly nalezeny nejen v lidské stolici, ale i v krvi a dalších orgánech a dokonce byl nedávno prokázán přenos této kontaminace i na nenarozené dítě a do plodové vody.

filbec - České řeky jsou čistší, přibývá ale mikroplastů

Nanouhlíkový filtr filbec® odstraňuje i sloučeniny chloru jako jsou trihalometany, halogenoctové kyseliny, halogenacetontritily a zajistí běžně průmyslově ošetřené vodě 100% přírodní chuť jako ze studánky. Filtr filbec® z vody odstraní i pesticidy, rezidua léčiv, těžké kovy, mikroplasty a mechanické nečistoty nebo bakterie a cysty.

filbec - České řeky jsou čistší, přibývá ale mikroplastů

Více informací o kvalitě vod v českých řekách získáte v článku od Roberta Oppelta na serveru idnes.cz – České řeky jsou nejčistší za sto let, přibylo však mikroplastů.